fredag 31 januari 2014

Stuff.







Sitter här och har det bra. Småfixar, hittade god lunch som blivit över, känner att jag har koll på läget. Ser visserligen ut som jag inte sett en borste på en vecka, men det bjuder jag på.












Sitter och funderar om en skärbräda verkligen kan ha ett sådant här positivt inflytande över ens liv. Jag är tokig i den. Vill hacka allt möjligt. Märket? Epicurean, made in the USA.













En annan sak som är bra med fredagar är att det lördag dagen efter. Lördagar är min specialité.











Sa jag att jag har det bra? Snart blir det ett glas bubbel och middag med vänner. Jag ska dra en kam genom håret, lite läppglans och nya boots. Hej fredag, gillar dig xoxo





söndag 26 januari 2014

Energy Boost!








Hej vinter, hej goda soppor, hej sköna sjalar som håller mig varm i ett snöigt Connecticut.













Och såklart, sköna stunder i soffan, med massa te och böcker. På min önskelista? Donna Tartt's The Goldfinch. Debutromanen Den hemliga historien är bland de bästa jag läst. Hennes språk, raffinerat utsökt helt enkelt.















Bästa energikicken i helgen? En brunch i Manhattan med fyra härliga tjejer. Och att sitta med Taina och dricka Bellinis på Cipriani. Lotta, AnnMarie, Taina och Annika, vad kul det är att göra sånt här en lördagsmorgon med er.













Tycker om snön, så här vit och fin och njuta av en skön söndag med apelsiner, promenad, scrambled eggs, lite fix och nybakade blåbärsmuffins som doftar gott i hela huset.













Ha en fin vecka sweeties och tack för alla fina hälsningar. Love it xoxo










torsdag 23 januari 2014

Lucky I ran into you.








Arthurs Avenue i The Bronx alltså.

Där trivs jag, bland charkisar, ostar, färsk pasta som man beställer tjockleken på innan de packar ner allt i ett paket, bagerier, herrar som rullar cigarrer, fluffiga gräddtårtor med rosa på.

"You can eat cannolis here until you blow up".


Och det gjorde jag, nästan.














Jag trivs när Alfredo har pennan bakom örat och packar in våra ostar, prosciutto, pancetta och salami i olika paket och skriver utanpå vad det kostar.












Och det är så trivsamt inne hos Borgatti’s Ravioli & Egg Noodles. De har gjort pasta på E187St i 70 år och är inne på tredje generationen. Farmor står i kassan och jag älskar att det hänger familjeporträtt på väggarna.













Jag trivs med paprika överallt, att det hänger allt möjligt, att det är full fart, att det är så mycket känsla att gå här och påminner mig om marknaderna i Wien.












Och jag tycker om att åka vidare in till Manhattan och över Brooklyn Bridge på kvällen, när det glittrar och vi inte kan hålla oss utan bryter en bit parmesan.

Imorgon blir det mer gott: det har öppnat en ny krog i stan med mat från Colombia. Ska testa deras Green mango salad - "there’s an unexpected floral sweetness in the green, crunchy strips of mango tossed in lime dressing. Toasted coconut adds a pleasing chewy texture, diced avocado lends creamy richness, and toasted peanuts add crunch" xoxo






söndag 19 januari 2014

The Bronx.











Jag är i gasen, jag är excited, jag tycker om att vara på botaniska trädgårdar en grå och lite snöig lördag i januari. Och speciellt The New York Botanical Garden.

Hinner bara sätta min fot där så känns det så bra.

















Nu vill jag dela med mig av lite tropiskt paradis, exotiska växter, sköna gröna och rosa toner och värme från ett viktorianskt växthus från 1902.
















Jag älskar bänkar och pallar. Kan inte få nog. Små, stora. Att sitta på, eller som här med böcker.

















The Bronx ger en sådan kick. Här finns lite av allt möjligt och också den bästa italienska maten och atmosfären. Ska visa mer i veckan. Hoppas ni också har haft det skönt xoxo