tisdag 31 december 2013

Dear lovely you,









Det är snart dax att säga hej då till 2013 och välkomna ett nytt år. Alla tusentals bilder som tagits under året är fint att ha. Hittade några speciella som jag inte visat.
















Det nya året ska bli spännande. Vill att det ska gnistra, glittra och glimma! Och en massa tycka om, vara tillsammans, skratta så det blir magknip, god mat, läsa mer böcker. Nya bakvägar. Njuta varje dag. Våga lite mer. Äta längre frukostar.









           Vilket fantastiskt år vi haft tillsammans. Allt gott för 2014 önskar jag er. Tack för att ni finns i mitt liv xoxo

torsdag 26 december 2013

'TIS THE SEASON TO BE COZY








God fortsättning vänner! Vilken njutning det är att läsa och se alla era fina bilder.












Dagen innan julafton åkte jag in till Manhattan. Lunchdate och lite fix.


Såklart regnade det och såklart hade jag helt fel boots på mig, två jättekassar som tillslut kollapsade, ett paraply i ena handen, telefonen eller kameran i den andra.

Men vad är väl en regnig dag i New York City...om inte alldeles underbar. Oavsett väder. Och speciellt underbar när det blir en jättegod lunch tillsammans, Chelsea Market och en hel låda full med cannolis från Sicilien och svenskt godis med sig hem.












Temat i år har varit att koppla av, umgås och äta god mat.











Och Connecticut har varit helt ljuvligt.











På Juldagen låg ett litet fint vitt täcke på marken och stranden var perfekt för en prommis.












Jag är just nu alltså in between cameras. Tycker bilderna blev helt ok med vår lilla Lumix som har några år på nacken men blir jätteglad om du berättar vilken kamera du gillar.



Ha en jättefin helg finaste ni och tack för alla rara hälsningar xoxo










lördag 21 december 2013

ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU







Det här är veckan som börjat med snö och is och som ska sluta med 19 grader varmt i New York.



Det här är veckan med julfest, jullunch, julmiddagar, projekt och möten (och jag är fortfarande inte tillbaka i toppform och somnar därför som klubbad så fort jag lägger huvudet på kudden).

Det här är veckan då min kamera pajade.















Men det är också veckan med ännu ett härligt paket i brevlådan, Juleskum och geléhallon, amaryllisar som börjat slå ut och hemmagjort julgodis från vänner. Granen glittrar. Jag har putsat det fina kopparfatet som är fyllt med apelsiner.

Och det är veckan när det vänder och det blir långsamt ljusare.


















Raringar, nu tar jag jullov. I köket sprakar den HÄR brasan och en av mina julfavvisar går varm. Längtar efter att titta in hos er och ha några sköna lediga dagar.












                                       Önskar er alla en riktigt härlig och underbar jul!  





söndag 15 december 2013

WALKING IN A WINTER WONDERLAND








Raraste ni, tack för fina och värmande ord. Jag mår lite bättre men planerna för kvällen fick ställas in. Men ärligt talat, det blev en bra dag iallafall. Vad sägs om mer choklad, apelsiner, glittret från nyklädd gran, snöflingor och fluffig filt.














Gav mig ut på en liten runda på morgonen och det ångrar jag inte. Påpälsad och på ganska darriga ben, men jag hade lite fix som jag inte ville missa. Bland annat åka förbi en fantastisk 45-åring som firades igår. Grattis Lotta!


















Snön virvlade och luften kändes skön. Så härligt att höra knarr under skorna.

















Terrain fortsätter att överraska och jag älskar stället. Hittar alltid nya läckerhet, runt hörnet, bakom, under någonting.
Som handgjord choklad från Brooklyn och en bok. Precis vad som piggar upp när man inte är i toppform.

















Så har jag en härlig blogg som jag vill tipsa om. Ett av våra favoritställen är Blue Hill at Stone Barns i Pocantico Hills, New York. Läs om Deborah Ehrlich och hennes vackra glas som hon designat speciellt för Stone Barns. Det finns flera stories HÄR som inspirerar. Jag blev nyfiken på Linda Rodin och vill besöka The Apartment.



Men det som gjorde mig allra gladast och fyllde mig med värme, var ett paket.

Ni vet känslan. Man kan inte nog snabbt komma in för att öppna. Hjärtat bultar lite extra. Tårarna kommer såklart när jag står där och håller i fantastiska presenter, från Liselotte. Läser hennes fina ord och tänker att det är inte klokt så underbara människor det finns.










fredag 13 december 2013

EMOTIONS












Jag vill att ni ska se det här framför er: lite snö, en sol som tittar fram försiktigt bakom trädtopparna. I bakgrunden hörs vackra luciasånger från Olaus Petri Kyrka i Örebro, på köksbordet brinner Lucialjusstaken som
barnens farfar har gjort, tazetter med sina gröna stjälkar lyser upp hela rummet.


Det är luciatider i Connecticut. Annorlunda men ändå stämningsfullt i sin enkelhet.















Just den här tiden i december väcker så mycket känslor. Året är på väg att ta slut, mörkret har rullat in och naturen vilar.
Älskar min kokbok från Rosendal som alltid kommer fram nu, den har hängt med sedan 1994. Rosendals kryddiga pepparkaksdeg - to die for.



















Nu har eftermiddagen kommit och jag dricker varm choklad och har tänt ljus överallt. Jag drömmer om den HÄR soppan som passar när man är dunderförkyld och
en härlig middag som väntar imorgon (om jag blir bättre). Hoppas ni får en skön helg och inte alltför mycket stress xoxo