söndag 28 april 2013

ATT MAXA









Jag smäller av. Det blev en sommarhelg nästan. Helt otippat prickade vi in två grejer (iallafall på min lista) som jag längtat efter.
En av dem var att dricka morgonkaffet ute. Älskar't.
















Att vara bjuden på ett event och stå och sippra på ett glas rosé från Provence i en trädgård i Litchfield Hills är ljuvligt.















Njutning.
















Och så hittade jag flera snygga sjalar. Kan man ha för många sjalar? Jag tror inte det ;)
















Och helgens bästa? Lobster roll. Sitta ute i solen, vattnet som kluckar i bakgrunden. Å, kommer ni hit får ni inte missa det här.














Hoppas ni haft en skön och avkopplande helg! Nu fångar vi den här veckan xoxo






fredag 26 april 2013

JA!











Jag tror det börjar nu, på riktigt. Kaffe på stranden. Mera glass. Fylla krukorna med en massa härligheter.















Den här speciellt vackra, skira grönheten som nästan bländar när naturen börjar skifta. Idag tror jag allt slog ut nästan samtidigt. Det gröna är så där underbart just nu. Inser var jag saknat det.

Om man kan bli kär i en vattenkanna så är jag det. Den här skönheten.

















Och vad jag också saknat är lite ompyssling. Så när jag fick ett erbjudande i min inbox att gå på Earth Spa och ta en ansiktsbehandling, nappade jag direkt. Hur härligt ska inte det bli!



Annat härligt? Lottas hus kommer bli kanon med den nya färgen. Det blir en perfekt grå ton som kommer bli så snyggt mot alla vackra trädetaljer. Ett drömhus. Och när Lotta kommer glad med hela famnen full med gott från Lloyd som också har en jordgubbspaj som väntar på mig, det är fredagseftermiddag, solen skiner, det känns nästan som sommar och vi står och pratar och skrattar, då är livet verkligen bra.



Ha en jättefin helg alla, ses snart xoxo










söndag 21 april 2013

GIRLPOWER









Ah, så härligt det har varit att läsa alla era fina tankar och ord. Ni modiga, smarta, duktiga och generösa kvinnor med varma hjärtan. Vi fortsätter att dela med oss och peppa varandra tycker jag.


















Och helgen då? Blommor, gott kaffe, bullar, lite bubbel, planterat, vilat på eftermiddagen, lunch ute, promenad på stranden. Stuckit ner näsan i syrener. Lycka!















Det är gult, vitt, rosa i olika nyanser och skirt grönt i Connecticut nu. Jag åker av vägen snart för jag bara tittar på allt som blommar.















Våren är verkligen här! Ha en jättefina vecka my lovlies xoxo





Ps. När jag läst klar boken av Sheryl skickar jag den gärna vidare om någon vill läsa.

fredag 19 april 2013

GO FOR IT








Jag är full av inspiration och vill passa på och dela med mig av ett speciellt möte med tre kvinnor som pratade om kvinnligt ledarskap. En av dem var Candace Bushnell, författare till bland annat Sex and the City, One Fifth Avenue, Trading Up och Four Blondes. Just nu skriver hon på sin tredje bok i serien The Carrie Diaries.




Visst pratade vi lite om Carrie Bradshaw. Och utanför var våren där, och stämningen från the Big Apple.













Det som gjorde intryck, var inte bara goda råd från de här tre kvinnorna, utan också samtalen med flera andra kvinnor, en del i ledande ställning och egna företagare. Vi fokuserade på vikten av engagemang, att hitta mening och passion, hantera balans,
positivt tänkande, mentorer, nätverk och samarbete. Att bygga sitt självförtroende och att ta för sig, ha en "röst runt bordet", våga ta risker och söka utmaningar. Vara aktiv i att hitta inspiration. Att hantera vassa armbågar på vägen. Utveckla det du är bra på. Göra det som gör dig lycklig!















Alla var eniga om vikten av att våga, fast det är läskigt. Att det är ok att misslyckas, för man kan resa på sig igen och göra om, göra bättre. Det finns heller inga genvägar. "By the end of the day, it's discipline and hard work that will get you where you want to be", sa Candace. "Be the best person you can be in any situation and find that ever so slightly unique thing about you and develop it. And, very important. Don't be so hard on yourself"



Personlig utveckling är någonting jag brinner för. Tycket det är viktigt att de här samtalen äger rum, att vi delar med oss, inspirerar varandra och unga som ska ut i arbetslivet. Jag tror stenhårt på utbildning och att alltid fortsätta sin egna personliga utveckling på flera plan. Det finns så många olika smarts, alla behövs, alla är viktiga. Efter sex år i amerikanskt affärsliv, har jag gjort ett personligt bungy jump. Det har varit svårt, tufft, intensivt men fantastiskt.















Vi fick varsin bok av Sheryl Sandberg, COO på Google. Hon rankas på Fortune's lisa som en av de 50 mest framgångsrika affärskvinnorna just nu. I boken Lean In, delar Sheryl med sig av egna erfarenhet och den ibland omöjliga balansen, att vara kvinna i arbetslivet, att våga, synas och ta de rätta besluten. Hitta sin egen strategi. Att bli den du vill vara. Den läser jag i soffan ikväll och kanske blir det något favoritavsnitt av SATC ;)




Nu väntar helg och avkoppling. Och jag ska njuta av era underbara bloggar. Ni är fantastiska om jag inte sagt det xoxo








söndag 14 april 2013

EAT MORE PIE









Hade lyckan att få äta jordgubbs- och hallonpaj i helgen. Med lättvispad grädde. Och dricka gott kaffe, efter en lång skön promenad. Sussat lite i solen har jag också gjort.
Och njutit av vårpirr.



För det här med stress. Det är en big deal för mig.

















Jag sover sämre, och all kreativitet är som bortblåst. Att komma hem sent under en längre tid och i princip bara äta något snabbt och gå och lägga sig för att sedan börja om, tar på krafterna.

Så den här helgen har helt ägnats åt att ha så lite tider som möjligt att passa och en massa feelgood.















Varför inte en frukost och tidig prommis i Central Park?













Och ni vet ju att jag blir glad av färska grönsaker, blommor, och härliga böcker.















Det var så här det blev, en kombo av lite city och det bästa av country life som finns här i närheten. Newyorkbo som jag följer på Instagram, inspirerade. Och ni med. Älskar att ni tar er tid och skriver, alltid så omtänksamt och fint.

I veckan ser jag fram emot en kvinnlig ledarskapsträff med bland annat författaren till Sex and the City, Candance Bushnell. Ska berätta mer om det och visa en jättefin video som Alex regisserat och spelat in. Ha en härlig vecka xoxo






fredag 12 april 2013

LE WEEKEND










Ja, ni har säkert redan redan räknat ut att jag ligger efter. Det ska blir ändring på det.

















Så den här helgen: tofs, skönaste jeansen, vara utomhus, promenera, laga mat, läsa. Sånt. Jag vill testa att göra goda bakelser med hallon. Ta igen att jag är en usel bloggerska just nu.


Ha en jättefin helg sweeties xoxo