onsdag 30 januari 2013

NU KÖR VI








Det är ingen överdrift att jag drivit min omgivning till vansinne med det här headerprojektet. För det första har jag läst alla era kommentarer tusen gånger. Gjort noteringar, rullat upp och ner på sidan  med de olika förslagen för jag kom såklart inte ihåg vad som var tre, fem och sju. Och alla andra varianter ;)

Jag har inte sovit ordentligt. Har drömt om det här. Färger och taxibilar har susat förbi.


Tänk om det blir pannkaka av alltihopa.


Vill ju att det ska bli fint, kännas att det piffats lite.













Min vän som har hjälpt mig, har blivit hårt prövad. Att jag inte blivit utslängd är en gåta. "Fixa din header själv" är vad hon skulle ha sagt.

Istället har hon tålmodigt lirkat, testat kronan här och där, med den och den färgen, texten si och så, taxi, ingen taxi, Charlie, ingen Charlie.


Och så sa vi, nu kör vi. Vi får fixa finliret as we go along. Det är en del av hela mig - och bloggen - att det kan bli nytt, lite till, lite mindre, annan färg. Go with flow, vara flexibel.











Nu behöver den här tjejen semester.
10 dagar i östra karibien. Jag har ätit caribbean coconut gelato, ananas och tagit promisar på stranden. För att komma i skön stämning.


Vi ses snart underbara ni, med lite mer fräknar och sista delen med Mr. Grey utläst xx


fredag 25 januari 2013

BEST OF THE BEST






Ser ni min rubrik? Best of the best. Det är ni.

Jag har njutit så av allt ni skrivit och tyckt om förslagen till min nya header. Pirr, lycka, förväntan. Det  här har varit en fantastisk vecka. Tack raraste för att ni tagit er tid, delat med er vad ni tycker.


Älskar det!



Och det är inte riktigt klart, men nästan. Finliret kvar. Hoppas hoppas att ni ska tycka om det.












Bullen överst. En sådan goding väntar när man kliver in på The Consulate General of Sweden på 445 Park Avenue. Briljant om du frågar mig. Det är nämligen precis vad man vill ha när man kommer för att hämta upp sitt nya körkort.

Mera bullar överallt helt enkelt.









Jag har haft konferenssamtal i Greenwich Village (passade på att handla smågodis på Sockerbit såklart), ätit lunch i the Meatpacking District, haft konferenssamtal på the Standard och hunnit klämma i mig ostron med ett glas bubbel på The Oyster Bar.


Somnade ovaggad på tåget med Alex & Sigges podcast i öronen. Om ni inte har lyssnat på de här sköna herrarna, gör gärna det. Är just nu inne i period då jag tycker det är så härligt att lyssna. Värvet och TED TALK är också superbra podcasts. Har du någon favorit?



Önskar er en skön och avkopplande weekend & en fin början på veckan sweeties xx


söndag 20 januari 2013

VAD TYCKER DU?







Här satt vi, åt så gott så jag smällde av och planerade mellan soppa och världens godaste hamburgare.

 Och skissade.











Det här är så pirrigt så det är inte klokt. Men det är så här.


Jag tänkte piffa upp min header.


Och jag hoppas att du ska hjälpa mig att tycka till vilken du gillar bäst  av de här idéerna men även ge förslag om färg, text. Ska lilla Charlie vara med eller inte, färg på kronan, är det för rörigt,  ska jag behålla den jag har, ja allt helt enkelt (jag hoppas ni vill). Det här är fortfarande skisser så vi kommer slipa på storlekar så allt passar fint ihop. HÄR kan ni läsa om hur lilla Charlie kom in i mitt liv.


Jag är helt i gasen!








#1









#2










#3











#4









#5








#6








#7









#8










#9







Vi väljer header ihop, how's that? xx



torsdag 17 januari 2013

EN VISPGRÄDDEDAG






Ägg, bröd, grönsaker, grädde och mjölk direkt hos bonden. Det är min grej. Och jag har hittat en rutt med tre gårdar på samma väg. Kan såklart inte låta bli att stanna och handla lite hos varje. Tycker om att det också finns en Country Store nära där man kan handla godis ur glasburkar. Precis vad jag längtat efter.










Att leva med en bloggerska är inte alltid lätt. Det ska fotas mycket. Det åks omvägar. Det ska stannas överallt, på de mest otänkbara platser. "You are gonna get us killed one day" fick jag höra häromdagen, efter jag tvärnitat.


Tur att jag aldrig berättat om när bilen började rulla iväg  ;)













Minns ni vasen jag flög hem med i oktober? Den klarade sig finfint. Nu längtar jag efter stora kraftiga kvistar. Det ska blomma här hemma snart.








Så har jag laddat upp med hand- och ansiktscréme och känner mig glad (tack raringar) och jätteskön peeling (lilla.u - supertips, så bra det är!)


Nu tar vi helg och kopplar av lite, eller hur? xx

söndag 13 januari 2013

(50) SHADES OF GREY ELLER EN MARSHMALLOW DAY









Grått. Och jag älskar det. Behöver det då och då. Då pausar jag liksom, inuti. Slappnar av. Vill parkera mig i någon skön fåtölj. Med filt. Läsa. Se film. Äta lemon curd som Lotta gjort (vill ha receptet blink blink).












       Dricka varm choklad med marshmallows. Göra pappas timjansstarka tomatbiffar och dricka rödvin.

Sånt.














Så är jag lycklig för nyvärpta ägg i kylen, direkt från bonden. Jag piffade upp köksbordet med ett fång Iris också. Hann bara sätta dem i vattnet så började de slå ut. Vårpirrkänsla.













I veckan var jag på den stora middagen som jag berättade för er om. Vi satt länge, var många, åt mycket.

Jag tittade runt på alla och tänkte hur härlig det var att få sitta just här med så sköna vänner. Jag åt som vanligt alldeles för mycket, men det var ok. Känner mig upptankad och glad.


Mera långa middagar med många runt bordet. Det är ju rena rama vitamininjektionen.






Och bara för att jag älskar mat och speciellt min pappas, vill jag dela med mig av hans biffar. En klassiker. När jag fick önska mig en god middag, valde jag alltid de här.


4-6 personer

5 hg köttfärs
halv flaska vichyvatten
1 skorpa
2 medelstora potatisar (kokta)
1 ägg
1 liten lök
3 tomater
ca 2 tsk salt (smaka av)
1 kryddmått vitpeppar
1 msk timjan

Till sås:
3 dl krossade tomater
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1/2 tsk timjan

Så här gör man:
Krossa skorpan och blanda med vichyvattnet, mosa potatisarna.
Arbeta samman köttfärs med salt och vitpeppar, tillsätt skorpblandningen, ägget och den finhackade löken.
Forma färsen i en rulle, ca 6 cm i diameter. Skär 16 bitar
Skär tomaterna i tunna skivor. Doppa tomaterna i timjan. Lägg på en färsskiva, lägg på en skiva på toppen och tryck till runt kanterna.
Stek biffarna i smör, 4-5 på varje sida.
Fräs ur det gotta i pannan till såsen. Häll över biffarna.












Imorgon fyller min fina mammis år. Hon har skickat något härligt till mig från Artilleriet.
 Hon älskar gula tulpaner med mimosa, det ska hon få.















Ha en härlig början på veckan underbara ni xx






Ps. Tack för alla bra tips på sköna crèmer!

onsdag 9 januari 2013

FOODIE






Den här onsdagen blev bra. Vårlökar, en tårta i baksätet och min Kitchen Aid som vaknat till liv igen. Precis samtidigt som jag hittade Renée Voltaires Hampa protein som jag glömt fanns i skafferiet.












Kan inte sluta göra smoothies nu helt enkelt. Med Hampa. Super good for you! står det på förpackningen, så ok då. Jag slänger i mango, jordgubbar och apelsiner också.


Känner mig som en hel c-vitamin.










Just nu är jag inne i period då jag inte bara vill göra smoothies utan också vill ha sköna crèmer (luften är så torr här och jag känner hur ansiktet och händerna inte kan få nog). Har du någon favorit?




Har också hittat en kaka som är så god att jag inte kan sluta tänka på den.











Imorgon ska tårtan med till jobbet och jag längtar. På kvällen blir det stor middag.
Perfekt alltså för en foodie som mig ;)



Ha det så härligt sweeties xx