fredag 23 mars 2012

Mon petit déjeuner & Glad Påsk!





Så här ser det ut idag på morgonen, en frukost hemma. Jag kokar te och gör just nu belgiska våfflor. Och jag har massor av vårpirrkänslor.


Allt är snart packat. Nu blir det Stockholm i lite mer än två veckor och en svensk påsk!



Teckning: Inslee


Jag kommer självklart titta in och läsa era härliga bloggar så ofta som jag hinner xx

tisdag 20 mars 2012

Bring it On




Grannen grillade tidigare ikväll och jag satt med öppet fönster och lät dofterna komma in till oss ;)

Det börjar hända grejer. Handelsträdgårdarna öppnar och det är skönt att se skottkärror och gå runt med en kopp kaffe och titta på vårblommor

Just nu dricks det ett glas rödvin här och jag ser en western med Henry Fonda. Middagen blev grillad fisk med potatis. Jag tjuvstartade med roasted red pepper hummus. Älskar att tjuvstarta.

Och så blev jag inbjudan till att hänga med på casino, bara så där när jag stod hos bagarn.



Vem sa att tisdagar inte kan vara alldeles underbara ;)





Ha en skön dag alla ni rara xx

lördag 17 mars 2012

Not a robot




Men å, vad skönt det är med våriga lördagar.

Det cyklas, krattas, spelas basket och fåglarna kvittrar. Magnolian är på väg, vilken minut som helst slår den ut.


Och jag, jag blir spralligare än vanligt och samtidigt fundersam. Började tänka på massor av saker. Om att bli gammal, kärlek, resor, kände mig nästan stressad ett tag.

Såg en flicka som höll sin mamma i handen. Hon studsade fram, småhoppade. Det såg så skönt och naturligt ut. Minns att jag också hoppade fram när jag var glad och höll mamma eller pappa i handen. När slutar man studsa? Varför ser man aldrig vuxna hoppa fram när de är glada.


Det här vädret alltså





Det äts lunch ute, kaffet dricks både här och där. Dörrarna till altanen står på vid gavel. Grannen slipar. Tycker om det ljudet


Nu är eftermiddagskaffet klart!





Vi ses, ha en skön fortsättning på veckan xx






onsdag 14 mars 2012

Este miércoles




Det var ju otippat att man skulle dricka en frozen Margarita innan dagen var slut. Med färskpressad citron och salt.


För att ta det från början.


Det var sommarväder idag. Ingen jacka, solbrillor, barbent, nya fräknar-på-näsan-sol. Äta en hamburgare igen. Gå tidigare från jobbet om du kan-väder. Ta en liten roadtrip-väder!


Det låg en tidig sommarkvällskänsla i luften. Folk satt ute. Vi också. Började på ett ställe. Så kändes det bara så rätt helt plötsligt med Mexikanskt. Busigt. För vi hade köttfärsås hemma. Man måste kunna tänka om, vara flexibel. Det blir roligare då ;)







Och ni är underbara. Tack för att ni skriver så fint xx

söndag 11 mars 2012

Lördagsgodis




Jag börjar vänja mig vid det här. Äta svenskt godis en gång i veckan. Rebecca ville ha och jag var inte sen att säga nej. Eller var det kanske jag som tyckte att vi skulle ha godis? Jag minns inte ;)


Älskar dagar som igår. Lite sovmorgon, börja med gott kaffe. Vi fixar oss. Solen skiner. Man kan sussa lite på tåget in som tar en timma. Börjar med brunch och får först sitta i baren. Blir sugen på Campari och beställer en. Har glömt hur gott det är.






Så fortsätter det så. Kaffet tar man på The Standard för att maxa känslan. Sedan kan man med fördel fortsätta och äta chocolate brownies hos the Fat Witch Bakery.

Gör hon inget annat än att äta på helgerna, kanske ni tänker.

Helt rätt. Jag blir en glad Lotta av god mat och att koppla av.






Vi ska snart på liten road trip och spela Euphoria så det dånar i högtalarna ;)


Njut av veckan sweeties xx

fredag 9 mars 2012

Jag hjärtar





Jag har shoppingförbud, sort of. Men jag har en princip som är mycket bra. Ingen situation är mer statisk än att det går att omvärdera.

Mitt första undantag var armbandet som jag beställde från
little.u
Bingo. Bästa undantaget på länge. Blir lycklig av sånt här fint, omtänksamt och personligt.





När jag är ledig har jag en tendens att hamna i situationer som kan innehålla frestelser. Som snygga handväskor. Underkläder. Något klädesplagg. Det händer inte ofta, men när det händer så kan jag bli, låt oss kalla det, spontan.


Det faktum att Apple kommer ut med en ny iPad nästa vecka gör att jag blir frestad eftersom tanken har funnits där. Jag som inte behöver en iPad och säkert ingen ny handväska heller, helt plötsligt går jag och tänker på det här nu.

Men å, det är roligt att glömma bort tiden för en stund och titta, känna, fnissa, äta lunch och känna sig ledig.


Hoppas ni får en härlig helg alla fina xx

onsdag 7 mars 2012

Making a Difference for Children




Det är här det händer. Det är här jag knappt tittar ut och kollar vad det är för väder vissa dagar, andra hinner jag iväg och gör ni-vet-vad. Ska snart visa er en av de filmer vi gjorde i Nepal.

Efter en lång dag med projektmöten, bestämde jag mig för att ta en promenad och köpa något gott till mitt kvällste. På väg över Saugatuck River, hittar jag små virkade hjärtan som någon hängt upp i ett av träden. Så fint! Gillar sånt här. Det är bra att fota mycket, för man stannar upp och ser saker som man annars skulle missa.






Nu blir det te och något sockrigt till ;) Ska läsa era härliga bloggar och videon om Kony 2012


Peace and love xx

måndag 5 mars 2012

En flickas bästa vän




Trädgård. Älskar trädgård.

Jag hade en gång en lummig trädgård, inte alls stor, men fylld med gamla äppelträd, pioner, kärleksört, plommon, svartavinbär, löjtnanshjärtan, smultron och gråpäron.


Jag tänker ofta på den.


En av de saker jag fick med mig hit var min sekatör. Den hänger i princip med mig överallt. Man vet aldrig när man behöver en. Inte för att jag klipper äppelgrenar längre, men forsythia till exempel och videung. Jag hittade skojiga fröer hos trädgårdshandlar'n och nyvärpta ägg. Blå majs, varför inte?



På min önskelista står en Korbo. Kan man ta med sig en på flyget? Får ved- och lövkorgar plats i hatthyllan ;)



Happy Tuesday xx


söndag 4 mars 2012

Sweet Swedish American Coctail




Ibland vet jag inte vart jag är. Som när man står inne i en Skandinavisk affär på Hudson Street och hör Lasse Berghagen sjunga, eller när vi fyller påsarna fulla med svenskt godis och nosar på påskfjädrar.

För att ta det från början. Mattias är i stan. Vi har ett koncept som vi kör nu och det är helbra. Jag tar 8:22 tåget till Grand Central och så blir det taxi direkt till TriBeCa där vi startar med brunch. Mattias dricker en Bloody Mary stor som en balja och jag dricker en Mimosa med blodapelsin och det viktigaste: lemon pancaces med ricotta.

Så fortsätter det så där. Vi äter och dricker oss genom ön på olika ställen. Vi går 40 kvarter, minst och pratar oavbrutet. Lunchen bestod av svampar, gröna grodor, cocosprickar, lakrits, gelehjärtan, sockerbitar, kolastänger, dumlekola och vatten i en liten park. Delikatesslunch om du frågar mig ;)





Att sjunka ner i sammetsröda soffor och dricka coctails när kvällen är nära är sånt som alltid passar bra, men det passar extra bra en lördag i New York i gott sällskap och Billie Holiday i bakgrunden.

Och jag har godis kvar, men ska äta upp resten när jag ser klart Queen to Play med underbara Sandrine Bonnaire och läser om Amanda Ooms i Lantliv. Hur skönt är det inte att sussa lite på eftermiddagen ibland?


Ha en fin början på veckan mes amis xx