tisdag 28 februari 2012

Gillar runda former




Det gör jag verkligen. Runt, bulligt. Som äpplen, pumpor, bullar, jordglobar, bollar, mjuka former, ägg. Känna dem i mina händer.

Mera runt tycker jag.






Så har jag hittat boots. Det räknas till former som gillas. Ska ha läderboots i vår, i sommar. Och glödlampor som lyser om kvällen. Och sitta på fårskinnet från Gotland.


Gillar att få inspiration så här de sista dagarna i februari.






Och ni raringar, tack för era härliga kommentarer. Njuter xx

söndag 26 februari 2012

Color outside the box




Jag har alltid vetat att jag gillar när det inte är helt perfekt, tillrättalagt. Det spelar ingen roll vad det handlar om. Jag tycker om när det är bulligt, yvigt, mjukt, skönt, roligt, utmanande, ojämnt, möjligheter, vågat. När det sticker ut.

När jag var mindre kände jag mig lite annorlunda, udda. Det gör jag fortfarande ibland. Det är ok, det är inget att vara rädd för längre.


Det kändes att det var på tiden att få det på pränt. Skriva det så det finns här svart på vitt.



Foto: Maria; Ulrika


Nu har jag unnat mig ett armband som jag suktat så länge efter. Det är dax. Har beställt av lilla. u. Längtar!

torsdag 23 februari 2012

Frukostspaning




Här hamnade jag idag, på ett litet Patisserie. Så gott, så oplanerat, så rätt.


Skulle egentligen iväg på ett ärende, men stannade till ändå. Liten omväg.
Det kändes bra och jag vill göra så här flera gånger, skippa kaffet i bilen eller framför datorn och ta en längre frukost.


Ändra lite i rutinerna, testa.



Imorgon fredag blir det iallafall same procedure as last week....tulpaner och vin ;)


Gillar det med!


Ha en härlig weekend xx




tisdag 21 februari 2012

Romance





Det här med romantik visade sig vara svårare än vad jag tänkt mig att skriva om, men jag ska försöka. Hos Annika och Lisbeth hittar du mer och alla som berättar, kolla!

Och jag.

Som tycker New York är mycket romantiskt. Köpenhamn. Och att bila tillsammans bland Österrikiska alper. Stockholm är så romantiskt så jag smäller av. Där har jag hållit handen ute på öar i solnedgång, drömt i mitt flickrum, pratat i telefon i mörkret, suttit under äppelträd en sen sommarkväll, känt doften av syrener genom köksfönstret och pirr i magen, förlovat och gift mig.





I Frankrike har vi ätit middagar med Medelhavet runt om oss, i medeltida byar, solkyssta, fnissiga av gott vin. Eller stått på tak och tittat på Eiffeltornet by night under en stjärnhimmel. Och gått på opera, suttit så nära så låren nuddat varandra


Romantik är att sitta under Brooklyn Bridge och att äta en pizza, direkt från en vedeldad ugn. Eller att äta glass tillsammans en sen sommarkväll, prata och planera nästa dag ihop. Eller byta om till den lilla svarta i ett rum med franska terrassdörrar i San Remo efter en dag i solen och äta en sjurätters fast man hade planerat spagetti. Eller när jag får min älsklingsomelett till frukost. Och när vi går vilse bland solrosorna




Eller köra hem i bilen sent på natten efter att ha promenerat...






...och lyssna på skön musik tillsammans





De bästa romantiska platserna och stunderna har varit spontana, ljuvliga i sin enkelhet. Och när känslan av närhet och samhörighet bara finns där. Love is all around


Känner mig romantisk när jag skriver det här. Vill vara romantisk, tycker om att vara romantisk, se romantik och gråta när jag ser en bra film eller hör musik som väcker känslor.


måndag 20 februari 2012

"I'm gonna make you a pizza you can't refuse"



I Brooklyn lovar dem sånt här.

Efter en tur på East River, upp mot 34st street och tillbaka, blir man garanterat sugen. Det passar så bra, strax intill Brooklyn Bridge ligger den där. Grimaldi's pizza.

Kommer man senare på kvällen och vill äta en middag med hela härligheten glittrandes framför sig så boka ett bord på The River Café.

Åk eller gå gärna över Brooklyn Bridge. Jag åkte två gånger idag ;)



söndag 19 februari 2012

Tea-rific




Ni vet ju att jag har min lilla morgonrunda ibland. Den här soliga lördagen var perfekt för det. Det blev nybakade briocher på stranden. Och några jag-tror-jag-smäller-av-Tiramisu fick följa med hem.

Varje gång jag kliver in på Isabelle och Vincents bageri förstår jag hur fantastiskt det är för mig att de bestämde sig för att plocka ihop sin ugn i Strasbourg och flytta till Connecticut. Jag är förälskad i deras Tiramisu, macrons och baguette. När Isabelle pratar franska så kan jag inte sluta lyssna och jag ser helfånig ut. Låtsas pilla med något i väskan men det jag gör är att jag njuter av att bara stå där; det känns som att vara i Paris.






En annan bra sak den här helgen var belgisk varm choklad med vispgrädde i solen, gå i sköna affärer, att inse att jag tokälskar skärp och kokböcker. Och så fick jag sitta på en bar där det var trångt och intimt på kvällen ;)





Åsa inspirerade mig till att dricka en skön kopp te ikväll


Hoppas ni haft en bra helg och njut av er måndag xx

torsdag 16 februari 2012

Twirl, it's Friday





Här har det twirlats redan för det var torsdag.

Vilken himla bra dag det är, torsdagar.

Och på torsdagar går jag också om jag hinner, på Farmers Market som ni vet. Så bra att jag har nära dit. I must have done something good.

Just nu lyssnar jag på ursköna Samba Da Bencao med Bebel Gilberto som tar mig rakt in i fredagskänslan.
Vill busa, dricka drinkar på något ställe där det är lite trångt, intimt. Är nöjd med ett glas vin och Skavlan också ;)


Kärlek och tack för att ni alltid är så genomrara xx