lördag 30 april 2011

Lördagshäng



Visst är det härligt med en lugn dag ibland? Har längtat efter att slappa, bara ta det som det kommer. Kolla i mataffären, hälsa på hos blomsterhandlar'n Cyrus, stanna helt apropå någonstans, köpa choklad. Fixa innan Nepalresan. Vara hemma på eftermiddagen. Läsa en bok, se lite på film, läsa igen. Hitta den där sladden som varit borta ett tag. En siesta. Sitta ute och ta en kaffe. Fixa middagen när man är hungrig, ta ett glas vin. Rekommenderas xx














torsdag 28 april 2011

Cup(pa) cakes



Apropå det brittiska kungabröllopet idag, hade NPR ett inslag om te. En herre som titelerar sig Tea Connoisseur på ett av New Yorks hotel vid 63:e gatan och Madison Avenue, beskrev med en lågmäld röst det vackra i att njuta av en kopp te - a "cuppa" - i lugn och ro. "You come with an open mind. Instead of a fast food snack, have a cup of tea, some warm scones and enjoy a conversation".


Bild från dn.se


Tips from the top: How to make the perfect brew

* Whether loose or bagged, keep your tea fresh by storing it in a sealed jar or tin to avoid spoiling the flavour

* Oxygen helps the flavour of tea develop, so boil freshly drawn water each time you fancy a cup. Filtered water is even better

* Make sure your teapot is clean – a grimy build-up will alter the taste

* Warm the pot first by swirling a little hot water around the inside to keep your tea warmer for longer

* Use a teabag per person in the pot, or one teaspoon of loose tea

* Brew loose tea for three to five minutes and stir once before pouring. Less time is needed for loose green tea (two to three minutes) and loose white tea (one minute)

* Milk in first or second? You’ll be glad to hear that this has nothing to do with taste. The “milk first” rule is a throwback to days when people wanted to protect their fine bone china from being damaged by scalding water. Go with whichever you prefer


Vi firade en vän som ska gifta sig om en vecka med hembakade cup cakes. Vilken tur att det kanske blir både en skön kopp te, bra samtal och lite mer gottisar i helgen, när Mattias kommer igen. Önskar alla en fin Valborg xx






onsdag 27 april 2011

Let loose

Chokladmousse från Marthastewart.com

Funderade på de små detaljerna och saker som gör skillnad. Igår till exempel åt jag en Harry + Sally Special och tyckte den mackan piggade upp menyn.

Här i stan kan man som i de flesta andra, hyra sig en bil. Det blir en viss känsla när man kliver in och stället ser ut som AVIS glömt bort kontoret, gamla skylten får hänga kvar och det spelar ingen roll. Det är helt ok. Ingen stress. Allt behöver inte vara så perfekt, det fungerar ändå.

Det är också trevligt med offentliga toaletter som har en personlig karaktär. Det behöver inte vara designat och senaste trenden. Det här går ju bra det också.







Hemlagat. Det går snabbt att svänga ihop några pannkisar eller lite bullar. Ibland gör jag scones eller annat bröd till frukost. Det doftar gott i köket, det känns bra. Lloyd har sin hemmagjorda sylt. Tycker om burkarna.





Så kommer det i bästa fall ett mail som det idag, och sprider värme i hela kroppen: "I love being your friend"

tisdag 26 april 2011

Feeling bubbly




Läste igår på bloggar och FB om det sköna sommarvädret i New York. Här har ni en som missade det totalt, var igång hela dagen på jobbet men gick inte utanför dörren förrän sent på kvällen.


Inte bra. Ändrar på det här redan idag och börjar med en lunchdate.

Iallafall, vad jag också ville skriva var att jag fortfarande känner mig vårsprallig eller sommarsprallig passar nog bättre. Du kanske också känner det så. Vill nämligen:
  • börja med efterrätten
  • ta fram sekatören och sno hem lite kvistar
  • bada mer och använda dofter som margarita eller triple chocolate cake
  • prata med George igen
  • pröva nya kryddor
  • åka iväg på en road trip och spela FM-rock på radion
  • köpa donuts på stans grekiska diner till frukost
  • äta mer godis ärligt talat
  • göra något busigt, oväntat, våga lite mer
  • köpa mig ett par boots (Lotta om du läser det här, har du några tips på affärer här i närheten?)

















måndag 25 april 2011

Från godis till grönsaker



Lloyd. Det var dax för ett besök igen för att balansera allt godis jag tryckt i mig de senaste dagarna. Det kom också ett mail med en massa frestande bilder som jag i vanlig ordning inte kunde motstå. Dem här godingarna ska man väl äta som dem är, eller hur? Rakt upp och ner. Inga krusiduller.

Lyssnade på P4 Extra Söndag i morse och kunde höra när Edward Blom nyligen åt levande bläckfisk i Queens. Ordet sugpropp figurerade några gånger. Ett ord jag inte hört på länge och som gav berättelsen en speciell visuell känsla. Brukar inte banga för att testa nytt och det mesta i matväg går ner, men levande bläckfisk skippar jag nog. Det skulle möjligtvis vara en rejäl svensexa eller ett grabbgäng som skulle vara undantaget då. Jag litar på Edwards omdöme i det här fallet. Det var så naturligt beskrivet och jag såg verkligen allt framför mig. Speciellt bläckfiskbiten som sög sig fast i munnen och efter att Edward spottat ut den, flög över halva bordet. Modigt Edward, att du vågade. Med sugproppar och allt.

Påskens mest oväntade film? Min arbetskompis Tim kom i torsdags och tryckte en video i handen på mig. Han tyckte att svenskan borde se den. "Filmad i Lappland" sa Tim










onsdag 20 april 2011

Påsklov, nästan



Staycation är inte så dumt det heller och så blir det här. Jag önskar alla en skön och trevlig påsk, hemma, på landet eller om ni är iväg på en resa xx















Bild från Ulriksdals Slottsträdgård

tisdag 19 april 2011

Snabbhandla



Jag gillar CVS och har en förmåga att typ handla schampo, batterier och tuggummi för att det saknas i sista minuten. Gillar att kunna åka iväg och vara hemma igen på sju minuter. CVS har allt utom grönsaker, nästan. Hissmusiken ger mig en speciell feeling och det doftar kräm,rengöringsmedel och heltäckningsmatta. Det är strålkastarljus, oglamoröst, men effektivt.

Nu har jag tankat på i sminkväskan, handlat flera "buy 1 get 1 free" och gratisläst lite tidningar. Påsken är i full swing på CVS.













...och hemma väntade sedan en kopp te och filmen Man on Wire