torsdag 31 mars 2011

Laddar



Idag ska jag har konferenssamtal med arbetskamrater i Rom. Efter det är det dax för fredagskonceptet som börjar med att vi går ut och tar en lunch - till stället som ni ser på bilden. Litet, gott, vänligt. Äter nästan alltid samma meny: börjar med musslor i vin- och vitlöksspad, fortsätter med medelhavssallad och så en espresso på det.

En annan bra ovana är choklad. Mörkt ska det vara, inte en procent under 70. Vet inte hur det gått till, men nu kan jag nästan bara äta mörk choklad. Jag köper både i lösvikt och chokladkakor. Visst är det gott att doppa jordgubbar i choklad? Jag har ett Godivamedlemsskap och tur för mig så finns dem i alla köpcentrum. Så jag kommer alltid på någon bra anledning att gå in. Att det är fredag räknas väl som en av de bättre?

Det är lite ruggigt här nu, regnar och känns kallt. Jag fick en längtan till en tidig sommardag.

Ha en fin helg alla! xx







Bild från mixr.se

tisdag 29 mars 2011

Veggies

Grönsaker. Komplicerat och ändå inte. Jag tror det är tillbehören som gör det och kryddorna, dressingen. Presentationen spelar också in. Farmers market konceptet tycker jag om.



Rosendal hittade jag till i början av 90-talet. Här tillbringade jag största delen av min mammaledighet. Jag längtar alltid dit, men nu har det blivit så otroligt mycket folk som kommer varje säsong. Saknar småskaligheten och innan trädgården hamnade i alla turistguider.




När jag var liten tjej fick jag följa med min farmor och handla. Det här var i Wien, på 70-talet innan stormarknader tagit över. Vi gick på torget och i lilla affären och köpte färska grönsaker varje dag. Farmor valde noga. Hon hade sin korg med sig.



Nu vill jag har kryddor och sallad i min trädgård, det var ju inte direkt på listan när man var yngre.



Presentationen är viktig. Jag har samlat på antika tallrikar från Wien men också från andra resor i Europa.



Varför inte lite bär i salladen som man har plockat själv?




Det känns exotiskt att kunna plocka persikor här. Det är jättegott till ost, till paj eller bara som dem är





Jag är galen i bär och grönsaker och åker till och med omvägar för att få det jag vill ha. Den här jordgubben kom jag hem med från Whole Foods. Gigantisk, eller hur?



I somras passerade vi flera marknader och jag måste stanna vid varenda en.




När det snabbtinas grönsaker ur frysen från en påse, då smakar det inte bra längre. Jag har blivit en veggie prep!

Bathroom coctail

Bild från filmen It's Complicated


Det badas för lite i badkar här. Jag duschar 99% av gångerna och det är säkert både mer ekonomiskt och fräschare än att sjunka ner i ett badkar fyllt till bredden med vatten.

Men ändå. Jag saknar idén med att bada. Att ta ett varmt skönt bad, tända ljus. Jag badade alltid hos min farmor. Varje kväll ingick det i ritualen att fylla upp badkaret med hett vatten och massor av badskum. Jag satt sedan i badkaret och sjöng och hade det bra, lekte radio och TV-hallåa. Jag tänker bra när jag badar och det brukar vara trevligt att ha sällskap.

Jag dras fortfarande till olika badprodukter. Nu senast är jag kär i dem här olika badsalterna. Jag kan stå och känna doften av dem och läsa allt som ingår och jag vill bara skynda mig hem och bada och använda allihopa. Eller varför inte ett av de roliga badskummen som finns på Sephora eller de sköna produkterna från L'OCCITANE. Badar eller duschar du?

Untitled




Untitled

måndag 28 mars 2011

Teknikälskare








Men allvarligt. Jag har blivit riktig tokgalen i dem här tekniska prylarna, telefonen och datorn. Igår skypade jag med Rebecca via appen i iPhone, bara så där. Hon ringde från Kambodja. Sedan kunde vi fortsätta via FB och alla hakade på.

I lördags fick jag till det med Netflix som nu inte behöver någon box eller liknande, utan filmerna kommer till datorn med ett klick. Jag kan fortsätta titta i iPhone och tvärtom. Jag ser på svt play och TV4, lyssnar på SR, läser tidningar...och dygnet har fortfarande bara 24 timmar. Jag har inte tid för en iPad, det blir en marriage breaker.




På kamerasidan ligger jag efter många bloggisar. Har en Canon SD1000, det är det mest avancerade jag har.





Allt det här tänker jag på när jag åker hem på I-95

Interstate 95 (I-95) is the main highway on the East Coast of the United States, paralleling the Atlantic Ocean from Maine to Florida and serving some of the most populated urban areas in the country, including Boston, Providence, New York City, Philadelphia, Baltimore, Washington, D.C., Richmond, Jacksonville and Miami. It is the longest north–south route of the Interstate Highway System, and replaced older U.S. Highways, mainly U.S. Route 1. I-95's two pieces total 1,925 mi (3,098 km). Source: Wikipedia


Untitled

söndag 27 mars 2011

Think Spring



What a treat with a sunny Sunday. I can not resist sharing some more photos from the southern part of Connecticut. I especially enjoyed having lunch outdoors and working on my freckles. Have a great Monday everyone! xx




















Me and Barbra?



Happy Sunday!

Sometimes people come up to me and tell me that I look like a good friend or their sister-in-law. Most of the time I've been told that I have similar features as Barbra Streisand. I'm not sure about that, but I like many of her songs. Here is one of my favorites from the great movie The Way We Were with Robert Redford




Has anyone told you that you resemble someone? I'm curios to hear xx



















lördag 26 mars 2011

58 minuter från Manhattan...

...i Connecticut ser det ut så här just nu. Häng med och dela en del av min lördag! Ha en fortsatt skön helg alla xx